Stijlen en Designers


Hier vindt u alle stijlen uit de Weijntjes Collectie

Art Nouveau / Jugendstil:

Tijdvak 1890 - 1914
Deze Europese stijl is eind 19e eeuw ontstaan als een tegenreactie op industrialisatie. Deze jonge, uitbundige en golvende stijl gaf vormgeving menselijke en natuurlijke ambachtelijkheid terug. 

Art Déco

Tijdvak 1910 – 1940
Een doorontwikkeling van Jugendstil die strakker is vormgegeven dan Jugendstil waarbij moderne technologie een grote rol speelt. De naam is afkomstig van de wereldtentoonstelling in Parijs (1925) met een verwijzing naar "Arts Décoratif".


Amsterdamse School

Tijdvak 1916 – 1940
Deze lokale stijl vindt zijn oorsprong in Art Déco. Met eerlijke materialen als hout, beton en stenen volgt vorm functie. Onze vestiging aan de Egelantiersgracht (1917) is een prachtig voorbeeld!

Dudok

Tijdvak 1915 – 1965
Genoemd naar de legendarische Nederlandse architect Willem Dudok. Hij ontwikkelde in de architectuur een geheel eigen stijl, geïnspireerd door o.a. Frank Lloyd Wright en Berlage, met als kenmerken eenvoud en nadruk op blokvormigheid. Bekendste voorbeeld: het Raadhuis van Hilversum.

Chemin de Fer

Tijdvak 1885 – 1930
Letterlijke betekenis: weg van ijzer. Dit spoorwegenbeslag werd uitgebreid toegepast in treinwagons, als eerste in Frankrijk. De kenmerken zijn elegantie en eenvoud, strak en rond. Bekendste toepassing: de luxe treinwagons van de Oriënt Express.

Bauhaus

Tijdvak 1919 – 1940
Te Weimar, Duitsland, ontstond deze stroming vanuit socialistisch gedachtegoed als opleidingsinstituut voor kunstnijverheid. Art Déco werd als elitair en duur gezien. Betaalbaar, strak en functioneel design was het doel. In 1933 beschouwde het nieuwe naziregime Bauhaus als “niet Duits” en werd het instituut gesloten. In Amerika werden de activiteiten voortgezet.

Ton-model

Tijdvak 1920 – 1940
Door Weijntjes opnieuw geïntroduceerd: het Ton-model. Zo genoemd door het tonvormige handvat. Naast het klassieke Ton-model met ebbenhout (zeer slijtvast!) biedt Weijntjes ook tonnen in andere materialen en met diverse bijpassende accessoires. Tijdloos en elegant.

W-Lijn

Tijdvak 2010 – heden
Een mooie deurkruk hoeft niet duur te zijn. De W-Lijn van Weijntjes biedt betaalbaar design. Leverbaar in diverse stijlen en materialen, altijd compleet met rozetten en bevestigingsmateriaal.

Landelijk / rustiek

Met de nadruk op gietijzer en authentiek gesmeed ijzer biedt Weijntjes een compleet gamma voor binnen en buiten als gehengen, roosters voor deur en raam, stalramen en balusters. Daarnaast zijn delen van hekken en trapleuningen, ook op maat, leverbaar.

Modern

Modern beslag, soms met een knipoog naar het verleden maar ook strak topdesign van gerenommeerde ontwerpers. Een compleet gamma voor binnen en buiten, maar ook voor de badkamer en woondecoratie.

Klassiek

Tijdloos beslag met klassieke lijnen en vormen, voor zowel binnen als buiten, zelfs met inbraak vertragend SKG keurmerk. Voor de badkamer is er een uitgebreide lijn aan accessoires.

Hier vindt u alle designers uit de Weijntjes Collectie

Bertram Beerbaum

Bertram Beerbaum (1976, Hilversum).

Bertram Beerbaum is een bekend Nederlands architect en designer (met een liefde voor wonen en lifestyle). Kenmerken van zijn stijl zijn stoer en chic tegelijk, tijdloos en altijd functioneel.

Bob Manders

Bob Manders (1971, Geldrop).

Bob Manders is een architect die een goede kennis van het verleden combineert met een passie voor innovatie. Hij haalt het beste uit zijn eigen Nederlandse achtergrond – een waardering voor Rembrandts gebruik van licht, bijvoorbeeld – en combineert dit met de gedegen architecturale principes van bekende meesters, van Vitruvius tot Le Corbusier, en baseert daar tot slot zijn eigen unieke visie op. Het resultaat? Onvoorspelbare maar harmonieuze ruimtes die overal ter wereld passen. 

Edward van Vliet

Edward van Vliet (1965, Winterswijk).

Edward van Vliet maakt deel uit van een generatie hedendaagse Nederlandse ontwerpers die het afgelopen decennium internationaal in de schijnwerpers heeft gestaan. Edwards liefde voor patroon- en productdesign is uitgegroeid tot een gespecialiseerd designbedrijf voor product-, textiel- en interieurdesign, horecamerken en conceptontwikkeling.

Jan des Bouvrie

Jan des Bouvrie (1942, Naarden).

De wereldbekende Nederlandse designer kenmerkt zich door symmetrische elementen en essentie. Met deze visie is hij al meerdere malen bekroond op het gebied van product ontwerp en interieur architectuur. Naast zijn passie voor wonen, heeft hij ook een passie voor het verzamelen van moderne kunst. Jan des Bouvrie heeft zijn stempel op de internationale interieurwereld, met zijn moderne stijl en gevoel voor karakter en sfeer heeft hij deze titel weten te behalen.

Lazaro Rosa-Violan

Lazaro Rosa-Violan (1964, Cueta).

Lazaro Roas-Violan is een schilder, reiziger en schepper van sferen'. Mijn filosofie is altijd gebaseerd geweest op toegankelijk ontwerp. De ervaring moet groter zijn dan de ruimte en voor iedereen om mee te doen. Zijn sterke punten liggen in zijn gebruik van structuur, vorm en een scherp gevoel van ruimte, waardoor hij de wildste verwachting van de klant kan overtreffen. Meer dan ruimtes creëert Lazaro sferen.

Mathieu Bruls

Mathieu Bruls (1960, Maastricht).

Mathieu Bruls is een 

Philippe Starck

Philippe Starck (1949, Parijs).

Één van werelds grootste (Franse) ontwerpers en befaamd architect (met een liefde voor gebruiksvoorwerpen en interieurs). Kenmerken van zijn stijl zijn strakke lijnen, soberheid en een klemtoon van verticaliteit (hoge deuren en haardopeningen).

PIET BOON

Piet Boon (1958, Koog aan de Zaan).

Nederlandse meubel- en interieurontwerper. Kenmerken van zijn stijl zijn strakke lijnen, soberheid en een klemtoon van verticaliteit (hoge deuren en haardopeningen).

Roel Vandebeek

Roel Vandebeek (1970, Hasselt BE).

Roel Vandebeek Belgische ontwerper en kunstenaar. Sinds hij in 1994 zijn eerste carrière begon, heeft hij openlijk zijn voorkeur uitgesproken voor kunst, industrieel ontwerp en interieurontwerp.

Tord Boontje

Tord Boontje (1968, Enschede).

Tord Boontje is een designer die bekend staat om zijn expressie van romantiek in hedendaags design. Sommige van zijn ontwerpen zijn speels en luchtig; tegelijkertijd kunnen ze technisch innovatief zijn en aansluiten bij sterke emoties.

Wilhelm Wagenfeld

Wilhelm Wagenfeld (1900, Bremen DE - † 1990, Stuttgart DE)

Wilhelm Wagenfeld Duitse industrieel ontwerper en kunstenaar. Zijn ontwerpen kenmerken zich door het tijdloze design en moderne functionaliteit. Sommigen van zijn ontwerpen, zijn inmiddels Design Klassiekers.

Hier vindt u alle merken uit de Weijntjes Collectie

Jolie

Ontdek de Jolie collectie gemaakt van massief messing. Elke product is handgemaakt en voldoet aan onze superieure standaard.