Stijlen en Designers
Stijlen-banner-weijntjes


Hier vindt u alle stijlen uit de Weijntjes Collectie

jugendstill-art-nouveu-stijl

Art Nouveau / Jugendstil:

Tijdvak 1890 - 1914
Deze Europese stijl is eind 19e eeuw ontstaan als een tegenreactie op industrialisatie. Deze jonge, uitbundige en golvende stijl gaf vormgeving menselijke en natuurlijke ambachtelijkheid terug. art-deco-stijl

Art Déco

Tijdvak 1910 – 1940
Een doorontwikkeling van Jugendstil die strakker is vormgegeven dan Jugendstil waarbij moderne technologie een grote rol speelt. De naam is afkomstig van de wereldtentoonstelling in Parijs (1925) met een verwijzing naar "Arts Décoratif".

Ga naar Art Déco Weijntjes collectie.
Amsterdamse-school-stijl

Amsterdamse School

Tijdvak 1916 – 1940
Deze lokale stijl vindt zijn oorsprong in Art Déco. Met eerlijke materialen als hout, beton en stenen volgt vorm functie. Onze vestiging aan de Egelantiersgracht (1917) is een prachtig voorbeeld!
Dudok-stijl

Dudok

Tijdvak 1915 – 1965
Genoemd naar de legendarische Nederlandse architect Willem Dudok. Hij ontwikkelde in de architectuur een geheel eigen stijl, geïnspireerd door o.a. Frank Lloyd Wright en Berlage, met als kenmerken eenvoud en nadruk op blokvormigheid. Bekendste voorbeeld: het Raadhuis van Hilversum.
Chemin-de-fer-stijl_

Chemin de Fer

Tijdvak 1885 – 1930
Letterlijke betekenis: weg van ijzer. Dit spoorwegenbeslag werd uitgebreid toegepast in treinwagons, als eerste in Frankrijk. De kenmerken zijn elegantie en eenvoud, strak en rond. Bekendste toepassing: de luxe treinwagons van de Oriënt Express.

Ga naar Chemin de Fer Weijntjes collectie.Bauhaus-stijl

Bauhaus

Tijdvak 1919 – 1940
Te Weimar, Duitsland, ontstond deze stroming vanuit socialistisch gedachtegoed als opleidingsinstituut voor kunstnijverheid. Art Déco werd als elitair en duur gezien. Betaalbaar, strak en functioneel design was het doel. In 1933 beschouwde het nieuwe naziregime Bauhaus als “niet Duits” en werd het instituut gesloten. In Amerika werden de activiteiten voortgezet.

Ga naar Bauhaus Weijntjes collectie.Ton-model-stijl

Ton-model

Tijdvak 1920 – 1940
Door Weijntjes opnieuw geïntroduceerd: het Ton-model. Zo genoemd door het tonvormige handvat. Naast het klassieke Ton-model met ebbenhout (zeer slijtvast!) biedt Weijntjes ook tonnen in andere materialen en met diverse bijpassende accessoires. Tijdloos en elegant.
W-lijn-stijl

W-Lijn

Tijdvak 2010 – heden
Een mooie deurkruk hoeft niet duur te zijn. De W-Lijn van Weijntjes biedt betaalbaar design. Leverbaar in diverse stijlen en materialen, altijd compleet met rozetten en bevestigingsmateriaal.landelijk-rustiek-stijl

Landelijk / rustiek

Met de nadruk op gietijzer en authentiek gesmeed ijzer biedt Weijntjes een compleet gamma voor binnen en buiten als gehengen, roosters voor deur en raam, stalramen en balusters. Daarnaast zijn delen van hekken en trapleuningen, ook op maat, leverbaar.moderne-stijl

Modern

Modern beslag, soms met een knipoog naar het verleden maar ook strak topdesign van gerenommeerde ontwerpers. Een compleet gamma voor binnen en buiten, maar ook voor de badkamer en woondecoratie. klassieke-stijl

Klassiek

Tijdloos beslag met klassieke lijnen en vormen, voor zowel binnen als buiten, zelfs met inbraak vertragend SKG keurmerk. Voor de badkamer is er een uitgebreide lijn aan accessoires.

Hier vindt u alle designers uit de Weijntjes CollectieBertram Beerbaum

Bertram Beerbaum (1976, Hilversum).

Bertram Beerbaum is een bekend Nederlands architect en designer (met een liefde voor wonen en lifestyle). Kenmerken van zijn stijl zijn stoer en chic tegelijk, tijdloos en altijd functioneel. 

Ga naar Bertram Beerbaum - Weijntjes collectiePhilippe Starck

Philippe Starck (1949, Parijs).

Één van werelds grootste (Franse) ontwerpers en befaamd architect (met een liefde voor gebruiksvoorwerpen en interieurs). Kenmerken van zijn stijl zijn strakke lijnen, soberheid en een klemtoon van verticaliteit (hoge deuren en haardopeningen). 

Ga naar Philippe Starck - Weijntjes collectiePIET BOON

Piet Boon (1958, Koog aan de Zaan).

Nederlandse meubel- en interieurontwerper. Kenmerken van zijn stijl zijn strakke lijnen, soberheid en een klemtoon van verticaliteit (hoge deuren en haardopeningen). 

Ga naar Piet Boon - Weijntjes collectieRoel Vandebeek

Roel Vandebeek Belgische ontwerper en kunstenaar. Sinds hij in 1994 zijn eerste carrière begon, heeft hij openlijk zijn voorkeur uitgesproken voor kunst, industrieel ontwerp en interieurontwerp. 

Ga naar Roel Vandebeek - Weijntjes collectieWilhelm Wagenfeld

Wilhelm Wagenfeld Duitse industrieel ontwerper en kunstenaar. Zijn ontwerpen kenmerken zich door het tijdloze design en moderne functionaliteit. Sommigen van zijn ontwerpen, zijn inmiddels Design Klassiekers.

Ga naar Wilhelm Wagenfeld - Weijntjes collectie

Hier vindt u alle merken uit de Weijntjes Collectie

Jolie

Ontdek de Jolie collectie gemaakt van massief messing. Elke product is handgemaakt en voldoet aan onze superieure standaard. 

Ga naar Jolie - Weijntjes collectie