Informatie Verklarende woordenlijst

Verklarende woordenlijst


 

 Van A tot Z vaktechnische uitleg in heldere en concrete taal.

 A:

 • Anti-inbraakstrip: Dit is een inbraakpreventie maatregel om deuren en ramen te beveiligen, maar dan aan de slotkant, in plaats van de scharnierzijde. Dat geeft een gevoel van extra veiligheid.

B

 • Baluster: Een baluster is een speciaal voor zijn doel vormgegeven, sterk geprofileerde zuil of spijl. Balusters zijn doorgaans onderdeel van een balustrade of trapleuning. Zie hier ons assortiment Balusters.

 • Beslag: Beslag, of beter gezegd bouwbeslag, is de verzamelnaam voor alle artikelen die gemonteerd worden op deuren, ramen en meubilair. Het zijn zaken als bijvoorbeeld sloten, schilden, scharnieren en grepen. Weijntjes heeft een compleet programma van alle bouwbeslag, in diverse stijlen, maten en materialen, altijd van topkwaliteit.


 • Blindrozetten: Blindrozetten worden gebruikt als gehele afdekking van het krukgat/slotgat. Deze blindrozetten worden over het algemeen geplaatst wanneer er gekozen wordt in geval de deurkruk en of slot komt te vervallen. Dit scheelt veel werk, daarbij moet u denken aan de gaten op te vullen en de deur te schilderen. Zie ons assortiment Blindrozetten.

 • Blindschilden: Blindschilden zijn platen voor een deurkruk zonder cilinder-/ sleutelgat. Het enige gat wat in deze schilden zit is ten behoeve van de deurkruk, ook wel het krukgat genoemd. Zie hier ons assortiment Blindschilden.

 • Briefplaten: Een briefplaat wordt ook wel een brievenbusklep genoemd en is dus bedoeld om de brievenbus op de buitendeur af te sluiten. U kunt bijvoorbeeld voor een brievenbus met een tochtklep kiezen om ervoor te zorgen dat het niet gaat tochten in uw woning. Zie hier ons assortiment Briefplaten.

C:

 • Cilinder: De cilinder is een uitwisselbaar sluitmechanisme. Cilinders zijn er in vele soorten en maten. De meest voorkomende is de profielcilinder. Zie hier ons assortiment Cilinders.

 • Cilinderrozetten: Een cilinderrozet is het plaatje waarmee u het sleutelgat en de profielcilinder in de deur netjes afwerkt. Het is een handig hulpmiddel om dat ook meteen decoratief oogt. Zie hier ons assortiment Cilinderrozetten.

 • Cilinderschilden: (profiel)Cilinderschilden, ook wel bekend als plaat voor de deurkruk met cilinder-/ sleutelgat. Het verschil in sleutelgat is te zien, de grotere uitsparing is voor profielcilinders. (profiel)Cilinderschilden zijn er in verschillende maten, dit is afhankelijk van het slot wat er in de deur zit. De maat tussen hart krukgat en hart cilindergat is belangrijk, ook wel de hart op hart afstand genoemd. Zie hier ons assortiment Cilinderschilden.

D:

 • Dagschoot: zie schoten.

 • Dag- en nachtslot: dit type slot heeft zoals de naam al zegt een dag- en nachtschoot. De nachtschoot wordt bediend door een sleutel. Dit slot wordt alleen voor binnendeuren gebruikt om veiligheidsredenen.

 • Deur: Deuren zijn grofweg in te delen in twee soorten: stompe deuren en opdekdeuren. Een stompe deur sluit vlak in het kozijn. Een opdekdeur sluit deels in het kozijn en deels op het kozijn.

 • Deurbel: Een deurbel is een instrument om aan te geven dat er bezoekers aan de voordeur staan. Dit werd vroeger aangegeven door op de deur te kloppen, al dan niet met behulp van een deurklopper , of met de trekbel. Zie hier ons assortiment Deurbellen.

 • Deurbeslag: Deurbeslag is de verzamelnaam voor alle producten die op of om de deur worden gemonteerd. Zie ook Beslag. Zie hier ons assortiment Deurbeslag.

 • Deurdranger: Een deurdranger is een zeer praktische toepassing die gebruikt wordt om een deur vanzelf op een geleidelijke wijze te laten sluiten. Dit voorkomt het dichtslaan van een deur of juist dat de deur ongewenst open blijft staan. Zie hier ons assortiment Deurdrangers.

 • Deurespagnolet: Een deurespagnolet is het draaimechanisme voor (dubbele) deuren om de espagnoletstangen te laten bewegen. Deurespagnoletten zijn eigenlijk altijd pompespagnoletten en hebben vierkante espagnoletstangen. Zie hier ons assortiment Deurespagnoletten.

 • Deurklopper: De deurkloppers wordt al eeuwenlang gebruikt. Al vanaf de middeleeuwen konden bezoekers hun aanwezigheid kenbaar maken door gebruik te maken van de deurklopper. Hoewel de deurklopper gezien kan worden als de voorloper van de bel, is deze toepassing (wat ons betreft) gelukkig nooit volledig verdwenen. Deurkloppers zijn immers een stijlvol detail van een voordeur. Zie hier ons assortiment Deurkloppers.

 • Deurkruk: Een deurkruk is meer dan alleen een object waar u de deur mee opent en sluit. Het is de afwerking van uw interieur en geeft uw huis de stijl die u wenst. Zie hier ons assortiment Deurkrukken of Deurkrukken set.

 • Deurluikje: U kent ze wel, de oude statige deuren die voorzien zijn van een deurluikje. Deze werden gebruikt om verkeerd volk buiten de deur te houden omdat men makkelijk van binnen naar buiten kon kijken via het deurtje. Om die reden wordt ook wel eens de term “spionnetje” gebruikt om deze deurluikjes aan te duiden. Deze deuren geven direct een enorm statig uiterlijk en het geeft dan ook direct de sfeer van het huis weer. Gaandeweg is het deurluikje uit de productie verdwenen en wordt op dit moment nog veelal gebruikt bij huizen uit die tijd en bij restauratiepanden. Zie hier ons assortiment Deurluikjes.

 • Deurroosters: Een deurrooster is een meestal uit gietijzer vervaardigd deurornament dat vaak in de voordeur van oude boerderijen en herenhuizen aanwezig is, al beperkte het gebruik ervan zich vroeger niet tot deze huizen alleen: ook in grachtenpanden en kleinere huizen kunnen deurroosters aanwezig zijn. Zie hier ons assortiment Deurroosters.

 • Deurrozetten: Deurrozetten heb je op de deur een vaak zitten tussen de deurkruk en de deur, vaak een ronde of vierkante plaatje. Naast een versierende functie zijn die ook bedoeld om de afwerking van de schroefgaten/boorgaten af te dekken. Zie hier ons assortiment Deurrozetten.

 • Deurschilden: De plaat van een deurkruk wordt ook wel een schild genoemd. Deze heeft een decoratieve functie maar ook een afwerking functie, waaronder het bedekken van de (schroef-,boor)gaten in de deur. De schilden zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar en kunnen op deze manier volledig aansluiten op een woonstijl en specifieke wensen. Zie hier ons assortiment Deurschilden.

 • (Deur)Spion: 

 • Deurstopper: Een deurstopper is niet alleen bedoeld om de muren te beschermen, maar ook om uw deuren en deurbeslag te beschermen tegen krassen en beschadigingen. Zie hier ons assortiment Deurstoppers.

 • Deurvastzetter: Met een deurvastzetter kunt u een deur in elke gewenste positie vastzetten. Zie hier ons assortiment Deurvastzetters.

 • Doornmaat: De doornmaat is de maat vanaf de voorkant van het slot van de voorplaat tot het hart van het krukgat.

 • Draairichting: Welke kant een deur of raam opendraait spreekt niet voor zich. Gaat u maar eens aan de andere kant van de deur staan, wat is nu de draairichting? Voor het aanschaffen van passend deur- en raambeslag en sloten is het belangrijk te weten welke kant een deur of raam opendraait.
  We leggen uit hoe het werkt en welke geheugensteuntjes er zijn om er eenvoudig achter te komen hoe een deur of raam draait. Voor het aanschaffen van een enkelzijdige set deur- of raambeslag is het van belang te weten of er linkswijzend of rechtswijzend beslag nodig is.
  Een handige manier om de draairichting van een deur of raam is te kijken naar de scharnieren. Als u bij een dichte deur het scharnier ziet zitten dan draait de deur of het raam altijd naar u toe. Zit het scharnier dan rechts? Dan is het een rechtsdraaiende deur of raam. Zitten de scharnieren links? Dan is er sprake van een linksdraaiende deur of raam. Andere benamingen met dezelfde betekenis zijn: linkssluitend (LS) of rechtssluitend (RS) en DIN links of DIN rechts.
  Een andere en oudere benaming voor de draairichting is Hollands rechts of Hollands links. Hierbij is het wat verwarrend:
  Hollands rechts = DIN links
  Hollands links = DIN rechts

E:

 • Eierkistsluiting: Deze sluiting werkt met een hefboom. Deze manier van sluiten maakt deze sluiting erg sterk.

 • Espagnoletten: Een espagnolet is het draaimechanisme voor (dubbele) deuren/ramen om de espagnoletstangen te laten bewegen. Deze espagnoletten bestaan in verschillende uitvoeringen, namelijk in pomp, kruiskruk en krukespagnoletten.

F:

G:

 • Gatdeel: Het gatdeel van een deurkruk is het bedieningsorgaan om een deur te openen en te sluiten, let wel dit is voor één zijde van de deur. Een gatdeel is de ene helft van de deurkruk die past over de krukstift. Zie hier ons assortiment Gatdelen .

 • Gehengen: Gehengen worden toegepast bij grove buitendeuren zoals bijvoorbeeld staldeuren, tuinhekken en schuurdeuren. De stijl is landelijk/rustiek. De gehengen en de toebehoren van Weijntjes zijn vaak authentiek gemaakt, door een smid op het vuur. Zie hier ons assortiment Gehengen. Bent u op zoek naar gehengen voor het raam? zie dan ons assortiment Raamhengen.

 • Grendels: Een grendel is een schuifmechanisme om een deur - zoals het woord al zegt - te vergrendelen, die eigenlijk altijd bestaat uit een ronde of vierkante pen. Zie hier ons assortiment Grendels.

H:

 • Hangslot: een hangslot wordt gekozen als een insteek- of oplegslot niet mogelijk is. Voor een simpele afsluiting en bevestiging worden schroefhaken gebruikt. Voor betere afsluiting worden overvallen toegepast. Een nadeel van een hangslot is veiligheid: de beugel is door te knippen. Een alternatief is een discushangslot. Op dit type slot is te weinig ruimte om knipgereedschap te plaatsen.

 • Hartmaat / Hart op Hart maat: de hartmaat van een slot is de afstand tussen het hart van het krukgat en het hart van het ronde deel van sleutel- of cilindergat.

 • Huisnummers:

I:

 • Inboorgrendel: Met een inboorgrendel kunt u een deurafsluitbaar maken, met of zonder sleutel. Zie hier ons assortiment Inboorgrendels.

 • Insteekslot: Insteeksloten vinden we zowel binnen als buiten. Zoals de naam al zegt werkt volgens het principe waarbij ze centraal in de zijkant van de deur worden gemonteerd (insteekslot). Zo is het niet te zien aan de buitenzijde van de deur en wordt dit type slot bediend door de sleutel erin te steken. Dit komt omdat insteeksloten vrijwel onzichtbaar zijn, er een grote keus is en insteeksloten een goede sluitende werking hebben doordat schoten in de sponning vallen. Zie hier ons assortiment Insteeksloten.

J:

K:

 • Kajuithaak: Een kajuithaak is een fraaiere uitvoering van een windhaak. Deze heeft in plaats van een oog een sluitplaat. Zie hier ons assortiment Kajuithaken.

 • Kantschuiven: Met een kantschuif kunt u een dubbele deur mooi afsluiten. De kantschuif monteert u op de kopse kant van de passieve deur. Middels een kantschuif vergrendelt u de deur aan de boven en onderzijde in het deurkozijn. De actieve deur kan vervolgens met een insteekslot of een meerpuntssluiting worden afgesloten. Voor alle duidelijkheid: een kantschuif is geen veiligheidsbeslag voor deuren. Zie hier ons assortiment Kantschuiven.

 • Klavierslot: Een klavierslot is een wat ouder type slot dat bediend wordt door een bijpassend sleutel. De sleutel heeft een baard met uitsparingen die de klavieren (vandaar de naam, dit zijn metalen plaatjes die de sluitende werking verzorgen) in de juiste positie duwen en vergrendeling vrijgeeft.

 • Knopkruk: Een knopkruk is eigenlijk een deurkruk, maar dan zonder hendel. De bediening geschied op dezelfde wijze als de deurkruk enkel dat je aan de knop moet draaien. Zie hier ons assortiment Knopkrukken.

 • Knopschilden: Knopschilden zijn beter bekend als plaat met een knop voor op een deur, al dan niet met cilinder-/ sleutelgat. Zie hier ons assortiment Knopschilden .

 • Krukgat: Dat deel van het slot waar de stift van de deurkruk in gemonteerd is en zo slotbediening mogelijk maakt.

 • Krukrozetten: Krukrozetten zorgen voor een fraaie afwerking van uw deurkrukken. Zonder deze rozetten oogt een deurkruk onaf. Krukrozetten zijn dan ook geen onderdelen waar u op moet besparen. Ze zorgen voor de finishing touch. Goede krukrozetten bewijzen dat kleine details een groot verschil moeten maken. Zie ons assortiment Krukrozetten.

 • Krukschilden: Krukschilden zijn beter bekend als plaat waarop een deurkruk al vast zit, al dan niet met cilinder-/ sleutelgat. Zie hier ons assortiment Krukschilden.

 • Klinkstel: Dit is een degelijke en eenvoudige sluiting voor schuur-, berging – en staldeuren en hekken. Vaak is dit beslag in een landelijke/rustieke stijl. Zie hier ons assortiment Klinkstellen.

L:

 • (Huis)Letters: 

 • Loopslot: Een loopslot heeft alleen een dagschoot en is niet afsluitbaar met een slot.

 • Luikwervel: Een luikwervel is een vastzet mechanisme voor een luik. Vaak is dit beslag in een landelijk/rustieke stijl, in gesmeed ijzer. Zie hier ons assortiment Luikvastzetters .

M:

 • Meerpuntssluiting: Hiermee wordt een deur of raam op meer dan één punt vergrendeld. Elke schoot valt in een eigen sluitkom.

N:

 • Nachtschoot: Zie Schoten.

 • (Huis)Nummers: 

O:

 • Overval: Een overval is een mechanisme dat toegepast wordt om bijvoorbeeld luiken en kisten af te vergrendelen. Met een hangslot is een overval te af te sluiten

 • Oplegslot: Zoals de naam al zegt is dit een type slot dat op een raam of deur gemonteerd kan worden. Oplegsloten zijn in vele gedaantes verkrijgbaar.

P:

 • Patentbouten: Met patentbouten monteert u op een stijlvolle wijze uw deurbeslag. De ene helft van de patentbout inwendig in de andere helft zichzelf vastdraait zijn er aan weerszijden alleen maar kleinere uiteinden zichtbaar. Doordat de te bevestigen delen zichzelf tegen elkaar trekken, ontstaat er een stevige en spelingsvrije montage. Zie ons assortiment Patentbouten.

 • Patentrozetten: Patentrozetten kunt u met patentbouten vastzetten. Dit is een verbinding van twee op elkaar passende bouten door de deur heen. Patentrozetten bestaan alleen in een ovale vorm. Patentrozetten worden gebruikt als versiering en afwerking van de deur tussen de deur en de deurkruk. Naast de versierende functie is de patentrozet ook bedoeld om de afwerking van de schroefgaten en het gat van de deurkruk te verwezenlijken. Zie hier ons assortiment Patentrozetten.

 • Paumelle: Een paumelle is een scharnier dat bestaat uit twee ongelijke bladen: een pendeel en een gatdeel. Het pendeel wordt altijd aan het kozijn bevestigd. Om de juiste paumelle te kiezen, dient u vooraf de draairichting te bepalen. Dit is de zijde waar de paumelle zichtbaar is. Zie hier ons assortiment Paumelles.

 • Penkruk: Een Penkruk is, net als een knopkruk, een oude vorm van deurbeslag die meestal van hout is. Bij de penkruk zit, zoals de naam zegt, de pen vast aan de kruk/knop. Met deze penkruk bedien je de wervel (deursluiting) die aan de andere kant van de deur zit. Dit gebeurd door de penkruk te draaien. Vaak worden deze penkrukken toegepast bij bedstede en kastdeuren. Zie hier ons assortiment Penkrukken.

 • Profielcilinder (PC): Een profielcilinder is de cilinder zelf die in het slot zit en wordt zo genoemd omdat een cilinder van een profiel gemaakt wordt. Stiften, plaatjes en kogeltjes blokkeren de cilinder totdat de juiste sleutel in het slot gestoken wordt. Alleen dan kan het slot geopend of gesloten worden. Snelle uitwisselbaarheid en grote verscheidenheid in uitvoering en sluitingen zijn de belangrijkste kenmerken. Zie hier ons assortiment Profielcilinders.

Q:


R:

 • Raamboompje: Dit is een hendel om een raamsluiting te bedienen. Zie hier ons assortiment Raamboompjes.

 • Raamespagnolet: Een raamespagnolet is het draaimechanisme voor (dubbele) ramen om de espagnoletstangen te laten bewegen. Raamespagnoletten zijn eigenlijk altijd Kruiskruk- of krukespagnoletten en hebben (vaak) halfronde espagnoletstangen. Zie hier ons assortiment Raamespagnoletten.

 • Raamkruk: 

S:

 • Scharnieren: Scharnieren zijn essentieel voor het functioneren van een deur. Dat geldt niet alleen voor de buitendeur en binnendeuren, maar natuurlijk ook voor kastdeuren en meubels. Er zijn veel soorten (deur)scharnieren beschikbaar. De bekendste zijn traditionele scharnieren, kogelscharnier oftewel kogellager scharnier genoemd, die u gewoon kunt zien zitten. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om het scharnier in te bouwen in de deur (onzichtbaar scharnier), zodat deze geheel uit het zicht is wanneer de deur gesloten is. Zie hier ons assortiment (Deur)Scharnieren.

 • Schoten: De delen van een slot die de vergrendeling en/of afsluitbaarheid verzorgen.
  Een dagschoot heeft een schuine en verende kant. Daardoor ontstaat de vergrendelende werking. De dagschoot bepaalt de draairichting van het slot. Soms is een dagschoot om te draaien zodat simpel de draairichting om is te draaien.
  Een nachtschoot zorgt voor het sluitgedeelte van het slot bijvoorbeeld door middel van een sleutel of een knop.

 • Schuifdeurbeslag: Schuifdeurbeslag is al het beslag dat u nodig hebt om uw schuifdeuren op de best mogelijke manier te laten functioneren. U kunt denken aan: schuifdeurkommen, schuifdeur rails, schuifdeursluitingen en schuifdeurovervallen. Zie hier ons gehele assortiment Schuifdeurbeslag.

 • Schuifdeurkom: Schuifdeurkom zijn deurgrepen voor een schuifdeur die verzonken in de deur zijn aangebracht en die een (gewelfde) uitsparing hebben die dient om de vingers achter te haken om de deur te kunnen bedienen/schuiven. Zie hier ons assortiment Schuifdeurkommen.

 • Schuifdeuroverval: 

 • Schuifdeurrails: 

 • Schuifdeursluitingen: 

 • Schuiven: Een schuif is een schuifmechanisme om een deur te vergrendelen. Het heeft dezelfde functie van vergrendelen zoals de grendel, maar bestaat uit een vlakke pen/plaat. zie hier ons assortiment Schuiven.

 • SKG keurmerk: SKG is de afkorting voor Stichting Kwaliteitscentrum Gevelelementen. Deze stichting is onafhankelijk en test/beoordeelt bijvoorbeeld hang- en sluitwerk op sterkte en inbraakwerendheid. Hang- en sluitwerk dat bewezen heeft voldoende inbraakwerend te zijn mag het keurmerk met sterren dragen. Het aantal sterren, van één tot drie, geeft de mate van inbraakwerendheid aan. Hoe meer sterren, hoe hoger de mate van inbraakwerendheid.
  Het keurmerk moet altijd zichtbaar en onuitwisbaar op de buitenzijde van het hang- en sluitwerk staan. Bij de toekenning van sterren wordt uitgegaan van de gemiddelde tijd die een inbreker nodig zal hebben om het product (slot, beslag, cilinder, scharnier etc.) te forceren.

 • Sleutelrozetten: Een sleutelrozet is eigenlijk een plaatje dat het sleutelgat versiert, een soort kers op de taart. Het gaat om de afwerking van de deur en wordt vaak gebruikt voor kasten in huis, zoals de meterkast. Zie ons assortiment Sleutelrozetten.

 • Sleutelschilden: Sleutelschilden zijn beter bekend als plaat voor de deurkruk met sleutelgat. Sleutelschilden zijn er in verschillende maten en worden vooral voor allerlei kasten gebruikt, enkele voorbeelden hiervan zijn meter- , boeken-, trap/gangkasten. Zie hier ons assortiment Sleutelschilden.

 • Sloten: Een slot is een mechanisme waarmee je een ruimte of voorwerp kunt afsluiten. Alleen personen die in bezit zijn van een sleutel kunnen zichzelf toegang verschaffen. Sloten worden al eeuwenlang gebruikt. Het voornaamste verschil met het verleden is dat er veel meer keuzemogelijkheden in sloten zijn. Deze voorzieningen zijn verkrijgbaar in een grote diversiteit aan soorten en maten. Zie hier ons gehele assortiment Sloten, en Veiligheidssloten.

 • Sluitplaat: Een sluitplaat dekt de gaten af in het kozijn waar de schoten ingaan. Een goede en goed gemonteerde sluitplaat is noodzakelijk voor de juiste sluiting van het slot en ter bescherming van de lak, zodat het dagschoot van het slot het kozijn niet kan raken. Leverbaar in vele maten en materiaalsoorten. Zie hier ons assortiment Sluitplaten.

T:

 • Tochtklep: Een tochtklep is bedoeld om te bevestigen aan de binnenzijde van de voordeur en de brievenbus beter af te sluiten. Op die manier kan de tocht beter tegengehouden worden. Zie hier ons assortiment Tochtkleppen.

 • Tramklink: Een eenvoudige en elegante sluiting die bestaat uit een sluithaak en de draaibare klink. Deze worden ook wel in de volksmond raamwervel genoemd. Zie hier ons assortiment Tramklinkjes.

 • Trekbel: De trekbel werkt door middel van een mechanische handeling, een "trekbeweging". Wat wij een van de belangrijkste redenen vinden om te kiezen voor een trekbel: de geweldige klank! Er gaat niets boven de volle klank van een ‘echte’ (trek)deurbel. Zie hier ons assortiment Trekbellen.

 • Trekbelbeslag: Is de verzamelnaam voor alle artikelen die benodigd zijn / gemonteerd worden op deur, kozijn, muur t.b.v het plaatsen van een trekbel. Zie hier ons assortiment Trekbelbeslag.

U:

 • Uitzetter: Een mechanisme of stang om een (klap)raam in een vaste stand te zetten. Zie hier ons assortiment (Raam)uitzetters.

V:

 • Valgrendel: Valgrendels zijn te vinden op schuurdeuren en poorten. Ze worden zo genoemd omdat de grendel naar beneden valt.

 • Voorplaat: De voorplaat van een slot is vastgeklonken of gepuntlast aan de montageplaat. In de voorplaat zijn uitsparingen gemaakt voor de schoten die hierdoor geleiding hebben. De voorplaat is meestal zichtbaar en is in diverse bijpassende materialen leverbaar.

W:

 • WC-garnituren: 

 • WC-grendels: Wc-grendels zijn een bijzondere soort onder de inboor-/insteekgrendels, aangezien deze een stift heeft die de deur doorboord en aan de buitenzijde het rood/wit plaatje bediend. Deze WC-grendels vindt u terug op deuren van authentieke wc's/toiletten. Zie hier ons assortiment WC-grendels.

 • WC-overslagen: 

 • WC-schilden: WC-schilden zijn ook bekend als plaat voor de deurkruk van WC deur. WC-schilden, ook wel toiletschilden genoemd, zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. De verschillende maatvoeringen van deze schilden ligt voornamelijk aan het slot wat gemonteerd is in de toiletdeur. Zie hier ons assortiment WC-schilden.

 • WC-sluitingen: 

 • WC-stiften: Een WC-stift is nodig om een toiletdeur op slot te draaien. Een wc-deur wordt vaak voorzien van een insteekslot en daarbij wordt gebruikgemaakt van een WC stift. Let op de wc-stift alleen is niet voldoende om dit goed te monteren op de deur, zie hiervoor ook de krukrozetten. Zie hier ons assortiment WC-stiften.

 • Windhaak: Dit is een eenvoudige haak om een raam of deur vast te zetten. Een kajuithaak is een fraaiere uitvoering met een sluitplaat in plaats van een oog. Zie hier ons assortiment Windhaken.

X:

Y:

Z: