Deurbeslag Deurluikjes

Deurluikjes


€ 78,88 /STUK
€ 201,83 /STUK
€ 59,53 /STUK
€ 78,13 /STUK


Deurluikje kopen

Het deurluikje is een uitstervend ras en komt nog veelal voor bij zeer oude huizen, restauratie panden en later ook in statige villa’s. Wanneer je een deurluikje wilt kopen is het van belang dat u nagaat of het bij uw huis past en of het makkelijk te installeren is in uw deur. 

Waar komen deze deurluikjes eigenlijk vandaan? De deurluikjes kwamen veel voor aan de Amsterdamse grachtengordel in de 17e eeuw. Deze werden gebruikt om verkeerd volk buiten de deur te houden omdat men makkelijk van binnen naar buiten kon kijken via het deurtje. Om die reden wordt ook wel eens de term “spionnetje” gebruikt om deze deurluikjes aan te duiden. In die tijd waren er voornamelijk grote statige deuren en niet de enkele deuren zoals wij die nu kennen. Dit zorgde ervoor dat het makkelijker was om snel door het deurluikje te kijken wie er aan de voordeur stond. Gaandeweg is het deurluikje uit de productie verdwenen en wordt op dit moment nog veelal gebruikt bij huizen uit die tijd en bij restauratiepanden. 

De aanschaf van een deurluikje komt dus ook niet meer zoveel voor. Bij Weintjes zijn wij echter trots dat we deze authentieke deurluikjes nog aanbieden. Wanneer u deze wilt instaleren is het van belang dat u in de deur een gat op ongeveer 1,60m hoog maakt waar het deurluikje in geïnstalleerd kan worden. De afmetingen die dit vierkante gat moet hebben ligt op de 12cm bij 12 cm. 


Deurluikjes van Weijntjes

Weijntjes biedt nog verschillende soorten deurluikjes aan. Elk type heeft weer zijn eigen authentieke look en feel. In het verleden werden de deurluikjes veelal van messing gemaakt en deze werden dan vernikkeld. Wij bieden nu nog deurluikjes aan in het zwart en in het messing. 

Gaat u voor een klassiek deurluikje dan komt u uit op een deurluikje van messing wat een zeer statig gevoel geeft aan uw voordeur. Kiest u voor een landelijk-rustiek deurluikje dan heeft u bijvoorbeeld de keuze uit een zeer statig zwart deurluikje met een lelie vorm aan de binnenkant. 


Advies nodig? Neem contact op

Wilt u meer weten over onze deurluikjes? Heeft u een vraag over een specifiek deurluikje uit ons aanbod? Of wilt u weten wat het beste past bij uw voordeur? Aarzel dan vooral niet om contact met ons op te nemen. U kunt langskomen in een van onze vestigingen. U vindt ons onder andere in Den Bosch, Amstelveen en Amsterdam. Maar u kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice. Onze vakbekwame medewerkers staan graag voor u klaar.