Over Weijntjes Weijntjes sinds 1884

Weijntjes, sinds 1884


Singel 456, een trapgevel uit 1607. Ruim 400 jaar geleden gebouwd als linkerhelft van een tweelingpand, in een overgangsstijl van Hollands renaissance naar Hollandse barok.

We schrijven 1680: er wordt voor het eerst verbouwd. De gevelpui wordt onder andere vervangen.

Ruim 200 jaar later, in 1884 vestigt de firma Weijntjes vestigt haar zaak in koper- en ijzerwaren in het pand. De familie woont boven de winkel.

In 1938 richt Weijntjes op de eerste verdieping voor ƒ 4500,- een monsterkamer in met hang- en sluitwerk en ijzerwaren. Voor dat bedrag was in die tijd een groot huis te kopen. Een paar jaar eerder wordt het opschrift "W.F. Weijntjes - Koper en IJzerwaren" aangebracht. Vandaag de dag, ruim 80 jaar later, is dit nog steeds zo.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog worden alle artikelen veilig verstopt voor de bezetter in de kelders van de buurman, de Doopsgezinde Kerk.

1988: Gunters en Meuser neemt Weijntjes over. Singel 456 wordt opnieuw grondig verbouwd, met een knipoog naar de 17e eeuw. Een jaar later wordt Weijntjes feestelijk heropend. Er staat een unieke speciaalzaak voor bijzonder luxe-, modern en klassiek hang-en sluitwerk en meubelbeslag, ook voor de restauratiebouw. Vele artikelen zijn nergens anders in Nederland te verkrijgen.

In de jaren negentig van de vorige eeuw worden elders diverse vestigingen geopend, onder andere Bussum, Den Bosch en Amstelveen.

Ruim 130 jaar ervaring staat voor vakkennis. Met passie voor authentieke ambacht en kwaliteit is Weijntjes dè specialist voor stijlvol hang- en sluitwerk van Nederland.
heer-Weijntjes
Weijntjes-museum
Weijntjes-oud-pand