Edward van Vliet
Edward-van-Vliet-deurbeslag

Edward van Vliet (1965, Winterswijk)€ 219,84 /PAAR
€ 219,84 /PAAR
€ 247,31 /PAAR
€ 219,84 /PAAR
€ 219,84 /PAAR
€ 199,23 /PAAR
€ 199,23 /PAAR
€ 233,58 /PAAR
€ 199,23 /PAAR
€ 199,23 /PAAR
€ 192,35 /PAAR
€ 192,35 /PAAR
€ 226,72 /PAAR
€ 192,35 /PAAR
€ 192,35 /PAAR

Wie is Edward van Vliet?

HEDEN

Edward behoort tot de generatie beroemde Nederlandse ontwerpers die al jarenlang overal ter wereld voor sensatie zorgen. Nadat hij in 1989 afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven, ontwierp hij vanaf 1991 vooral ontwerppatronen en productontwerpen. Inmiddels werkt Edward van Vliet met zijn eigen ontwerpstudio aan verschillende projecten op het gebied van producten, textiel en interieurontwerp voor een internationale clientèle. Hij richt zich voornamelijk op de hospitality-industrie, kantoren, privéwoningen en openbare ruimtes. Met nieuwe producten voor Moroso, Italamp, Venini en Quasar tijdens de Salone del Mobile en de (inter)nationale hotelmarkt die zijn weg vindt naar Studio Edward van Vliet, viert hij zijn 20e verjaardag. Edward werkt op dit moment aan het interieurontwerp van Hotel Blooming in Bergen, Hotel Dom in Utrecht en het tweede NL Hotel in Amsterdam. In 2010 werd de Coral Lodge voltooid, een exclusief resort aan het strand van de Indische Oceaan in Noord-Mozambique. Edward is verantwoordelijk voor het complete ontwerp van dit luxueuze toevluchtsoord, van exterieur tot interieur tot corporate identity.

TOEKOMST

In de toekomst zal Edward zich naast het ontwerpen van (inter)nationale grote labels meer focussen op het ontwikkelen van speciale hospitality-concepten. Internationale (hotel)investeerders lijken geïnteresseerd in de concepten van CO – Sophisticated Green, een ecologisch en duurzaam lifestyleconcept, en OMAROWEN, een eclectisch hotelconcept dat oost en west verbindt door middel van verhalen, ontwerp, kunst, literatuur en poëzie.

ONTWERPEN

Edward vertaalt zijn visie, creativiteit en jaren van ervaring in unieke (interieur)concepten waarin hij driedimensionale verlichtings- en meubelontwerpen combineert met tweedimensionale patronen, prints en graphics met verschillende lagen, textielsoorten en kleuren. Hij maakt zijn ontwerpen krachtig en verrassend door contrasterende materialen en verschillende patronen toe te passen. Edwards ontwerpen zijn gemakkelijk te herkennen aan een mix van invloeden uit de traditionele westerse ontwerpwereld, hightech elementen en natuurlijke materialen die zijn bewerkt met de nieuwste productietechnieken. Deze bijzondere mix van vakmanschap en invloeden van culturen uit het Midden-Oosten, Afrika en Azië vormt de basis van de uniekheid van zijn ontwerpen; creëert werelden binnen werelden.


Weijntjes en Edward van VlietAdvies nodig? Neem contact op

Heeft u interesse in een van de designer producten, maar heeft u nog vragen? Dat is geen enkel probleem. Wij helpen u graag verder. Misschien wilt u weten of uw deuren, sloten of deurbeslag geschikt zijn voor plaatsing van een van deze producten, of wilt u weten welke afmetingen nodig zijn. Wat uw vraag ook is: wij staan voor u klaar, natuurlijk ook voor het beantwoorden van alle andere mogelijke vragen over hang- en sluitwerk, ramen en deuren. U kunt altijd binnenstappen in een van onze winkels waar een deskundige medewerker graag tijd voor u vrijmaakt. Heeft u direct een vraag? Pak de telefoon of stuur een email aan info@weijntjes.nl en wij helpen u zo snel mogelijk verder.